Portefeuillehouder
Bert Boerman

Acties 2021

  1. Wij (mede)financieren gemeentelijke/provinciale projecten ter verbetering van de bereikbaarheid.

Begrotingswijziging

  • PS Begrotingswijziging



Toelichting

G

Inhoud

G

Financiën

Vaststelling Uitvoeringsprogramma Mobiliteit (UVP) 2021
Als gevolg van de vaststelling van het UVP 2021 stellen wij voor de inzet van de middelen over de verschillende beleidsthema’s (fiets, verkeersveiligheid, bereikbaarheid, goederenvervoer) en bijbehorende prestaties aan te passen (zie toelichting prestatie 4.3.1 Stimuleren fietsgebruik).

Wij stellen u voor de lasten van 4.6.10 met € 3,4 miljoen te verlagen ten gunste van prestaties 4.3.1 Stimuleren fietsgebruik en 4.5.1 Infrastructurele maatregelen verkeersveiligheid.

Restant middelen Regionaal Mobiliteitsfonds Twente (RMF)
De resterende middelen van het Regionaal Mobiliteitsfonds Twente (RMF) zijn gestort in de Reserve mobiliteitsprogramma`s verkeer en vervoer.
Vanuit het resterende saldo van het RMF Regionaal Mobiliteitsfonds Twente stellen wij voor € 0,52 miljoen toe te voegen aan de begroting 2021 op prestatie 4.6.10 voor het (mede)financieren van gemeentelijke/provinciale projecten ter verbetering van de bereikbaarheid. Het resterende saldo wordt ingezet voor Twentse mobiliteitsprojecten en de afwikkeling hiervan valt onder het beheer van de Provincie. De dekking wordt onttrokken aan de bestemmingsreserve mobiliteitsprogramma`s verkeer en vervoer.

Wij stellen voor € 0,52 miljoen toe te voegen aan de begroting van 2021 prestatie 4.6.10 voor Twentse mobiliteitsprojecten (afwikkelen Regionaal Mobiliteitsfonds Twente en dit bedrag te onttrekken aan de bestemmingsreserve mobiliteitsprogramma`s.